___ Žemės ūkis ir pasaulinė maisto gamybos sistema susidurs su nemenkais iššūkiais ___
Žemės ūkis ir pasaulinė maisto gamybos sistema susidurs su nemenkais iššūkiais, aprūpinant gyventojus maisto produktais, nes nėra galimybių plėsti žemės ūkio paskirties žemių plotus, dauguma jų jau įtraukti į žemės ūkio gamybą, dalis dirbamų žemės plotų prarandama dėl netvaraus naudojimo, urbanizacijos arba reikia išsaugoti natūralios bioįvairovės buveines bei naudoti kaip klimato kaitos buferius.
Parodos „Inno panorama“ Å¡vieÄiamojoje programoje numatyta aptarti veiksmingas strategijas, kaip optimizuoti žemÄ—s Å«kio gamybos lygį sutelkiant dÄ—mesį į tvarius naudojamų technologijų patobulinimus Å¡iose svarbiausiose srityse:
- iÅ¡teklių naudojimo optimizavimas skirtingo žemÄ—s naudojimo intensyvumo regionuose; gamybos intensyvinimas sutelkiant inovacijas srityse, turinÄiose stiprų pagrindÄ…;
- vietinės kontroliuojamos gamybos plėtros (miesto ūkių sistemos, šiltnamių ir uždarų patalpų sistemos, kuriose galima auginti didelės vertės produkciją vietos ir gretimų regionų rinkoms) galimybės;
- lauko augalų genetikos ir selekcijos aktualijos, kuriant augalus, mažiau jautrius produktyvumą slopinantiems veiksniams (kenkėjai, ligų sukėlėjai);
- didesnis gamybos efektyvumas, mažiau atliekų maisto tiekimo grandinėje.
Å vieÄiamoji parodos „Inno panorama“ programa prisidÄ—s prie Å¡vietimo poveikio Å«kininkų požiÅ«riui į endogeninÄ™ rizikÄ…. Informacija, gauta Å¡vieÄiamųjų programų metu, sumažina vengimÄ… rizikuoti, geriau įvertinamas gautos informacijos ir rizikos požiÅ«rio poveikis technologijų pritaikymui, o tai sumažina klaidų tikimybÄ™. Ūkininkai, lankantys Å¡vieÄiamÄ…sias programas, tampa ankstyvaisiais novatoriais, kuriuos po kiek laiko kopijuoja kiti.
Parodos „Inno panorama“ Å¡vieÄiamojoje programoje kalbÄ—sime apie kai kurias dinamiÅ¡kas inovacijų koncepcijas, kurios gali bÅ«ti naudojamos kaip tinkama teorinÄ— nuoroda žemÄ—s Å«kio naujovių studijoms bei plÄ—trai. Su verslo partneriais aptarsime dabartines žemÄ—s Å«kio technologijų transformacijas ir inovacijų diegimo tendencijas bei galimybes Žaliojo kurso perspektyvoje.